Jug Srbije Lebane Vesti

U Lebanu svečano otvorena sportska hala

Danas je u Lebanu svečano otvorena sportska hala na koju se dugo čekalo.

Lebane – Vrpcu su svečano presekli Zoran Ilić, predsednik opštine Lebane i Branislav Prelević, bivši jugoslovenski košarkaš, poznatiji i kao košarkaš Crvene Zvezde, zatim košarkaš grčkog kluba PAOK čiji je danas predsednik.

nova-hala-004

nova-hala-007

nova-hala-008

Svečanom otvaranju pored predstavnika lokalne vlasti prisustvovali su gosti iz Grčke i Slovenije, predsednik Grčko-srpske komore Kostas Georgakis, župan opštine Dobrovnik iz Slovenije i član Saveta Evrope Marjan Kadrinar, načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković, načelnik Pčinjskog uravnog okruga Srećko Pejković, predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić, predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović, predstavnici opština Voždovac, Batočina, Trgovište, Niška banja, Bojnik, predstavnici Vojske Srbije, PU Leskovac,  predstavnici srpske pravoslavne crkve, direktori javnih preduzeća, privrednici iz Lebana, članovi i ekipa rukometnog kluba Radan i mnogobrojni građani ove opštine.

nova-hala-012

Nakon svečanog otvaranja, prisutnima se obratio predsednik opštine Zoran Ilić, koji nije krio svoje zadovoljstvo što je baš nejmu pripala ta čast da otvori ovaj važan objekat za lebanske sportiste.

nova-hala-009

„Generacije i generacije izuzetnih sportista iz našeg grada nisu imali prilike da ostvare najbolje rezultate u svom mestu jer nisu imali dovoljno uslova odnosno svoj sportski objekat. Malo je predsednika koji imaju takvu čast, koju imam ja danas, da otvorim ovako lep objekat i podarim ga svima vama kako bi ste ostvarili još bolje rezultate“ – rekao je Ilić.

sportska-hala

„Vrednost ove sportske hale je oko 40 miliona dinara a poslednja faza radova trajala je oko pet meseci. Slobodno mogu da kažem da je ovo jedan od najlepših objekata u Lebanu. Svi naši sportisti će sada imati gde da treniraju, posebno mislim na košarkaški tim jer su do sada bili primorani da na trening ili utakmice odlaze u Leskovac ili Medveđu. U najskorije vreme biće postavljen i vido nadzor a do tada objekat će obezbeđivati čuvari“ – rekao je Miloš Stevanović, direktor Sportsko rekreativnog centra u Lebanu i dodao da će spoljno uređenje krenuti početkom naredne godine kada vremenski uslovi budu to dozvolili. Kapacitet hale je oko 500 mesta, a u hali će se igrati odbojkaške, košarkaške i rukometne.

s-hala-1

Ovoj svečanosti prisustvovali su i članovi KUD „Jablaničko kolo“ iz Lebana koji su izveli splet igara.

nova-hala-019

Nakon prigodnog programa odigrana je prijateljska utakmica između lebanskih rukometašica ŽRK „Radan“ i ekipe „Lihnid“ iz Ohrida, koja je ovom prilikom opštini Lebane dodelila Blagodarnicu (zahvalnicu) za veliko poštovanje, saradnju i trajno prijateljstvo.

nova-hala-014

nova-hala-013

nova-hala-015

nova-hala-020

*Zabranjeno preuzimanje slika bez odobrenja*