COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovac testirani radnici Yure

Najavljeno testiranje svih zaposlenih u kompaniji Jura počelo je jutros u 8 časova u prostorijama fabrike, a završeno je negde oko 13 časova. Testirana je većina radnika, a njih stotinak koji se danas nisu pojavili biće testirani u nedelju.

Uzimanje uzoraka vršili su obučeni radnici Zavoda za javno zdravlje, Opšte bolnice i Doma zdravlja na 20 punktova i u roku od sat vremena se uzimalo oko 400 uzoraka.

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović u pratnji direktora Opšte bolnice Leskovac dr Nebojše Dimitrijevića, i nadležnih koji su sve vreme pratili postupak uzimanja uzoraka, zamenika direktora Doma zdravlja dr Časlava Nedeljkovića i v.d. direktora ZZJZ dr Aleksandre Nikolić, je danas bio u fabrici da pruži podršku radnicima koji se testiraju i svom zdravstvenom osoblju koje obavlja ovaj težak i odgovoran zadatak. Tom prilikom gradonačelnik je rekao:

„Svima nama je zdravlje na prvom mestu i nema alternativu. Kompanija Jura ima 2850 radnika i do sada je registrovano 68 obolelih, od kojih u leskovačkoj bolnici leži trideset dvoje njih sa lakom kliničkom slikom. Krizni štab je definisao da je fabrika mikrožariše i utvrdili smo da je neophodno preduzeti mere, i to testitanje svih upošljenika Jure. U ranijem vremenskom periodu testirano je 375 radnika ove kompanije, danas je ukupno 68 radnika iz leskovačkih zdravstvenih ustanova radilo na uzimanju uzoraka od kojih će dve trećine biti analizirano u Beogradu, a jedna trećina u Nišu kako bismo što pre dobili rezultate i na osnovu njih će biti preduzeti dalji koraci.“

 

Grad Leskovac