Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Lebane Srbija Vesti

U leskovačkoj Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ uskoro počinje rekonstrukcija dečjeg odeljenja

U leskovačkoj Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ će se uskoro krenuti sa rekonstrukcijom dečjeg odeljenja, čime će taj mali dečji kutak dobiti novo obličje.

„Podržali smo rekonstrukciju dečjeg odeljenja, projekat vredan 1,1 milion dinara koja se realizuje sredstvima Ministarstva kulture i lokalne samouprave. Na ovaj način dobićemo dečije odeljenje koje će biti glavni „prenosilac i sakupljač“ znanja, koje će omogućiti pristup deci bez obzira na godine, socijalno poreklo i mesto i kojem žive. Verujem da će novi prostor za decu biti mnogo više od savremenijih prostorija sa knjigama, da će to biti mesto gde će čitati, maštati, gde će im vredni bibliotekari kreativnim programskim sadržajima pomoći da se još bolje izraze. Očekujemo da će to biti carstvo knjiga za decu, gde će vladati znanje i prijateljsto, a svaka priča imati srećan kraj“ – rekla je Brankica Stamenković, član Gradskog veća.

„Dečje odeljenje Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ jedno je od najposećenijih mesta u našem gradu i nema deteta koje nije došlo da se upozna sa svim našim sadržajima i da učestvuje u svim našim radionicama. Naše dečje odeljenje je jedno od najprepoznatljivijih mesta posvećeno deci i njihovom kreativnom radu. To je prepoznalo Ministarstvo kulture i informisanja i lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanovićem, gde se tokom prošle godine došlo na ideju da se krene sa rekonstrukcijom dečjeg odeljenja. Na početku će se polica dužine 7m i 30 cm i visine 2m i 60 cm smeniti i postaviti nove police, koje se nalaze ovde od 60-ih godina prošlog veka. Mi se unapred radujemo novim policama. Početak radova očekuje se sredinom ovog meseca. Dobićemo nove stolove i stoličice za decu, dobićemo novi skener na kom će moći da se dititalizuju svi radovi koji nastaju na raznim radionicama i konkursima i koje će se u digitalnoj bazi moći pretraživati na sajtu i svim našim portalima. Ja se nadam da će deca grada naći još jednom svu sreću i radost na ovom mestu, da će se ovde i dalje okupljati i da će naći utočište za sve priče i bajke, kao što smo i do sada pružali, ali u mnogo kvalitetnijim i boljim uslovima“- istakla je Vesna Ilić, direktor Narodne biblioteke.

Grad Leskovac/ Info centar juga