COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U leskovačkom Domu zdravlja nastavljena imunizacija zdravstvenih radnika – Vakcinisao se i gradonačelnik Cvetanović

Danas je u leskovačkom Domu zdravlja nastavljena imunizacija zdravstvenih radnika. U prisustvu medija vakcinu je primio i Goran Cvetanović, lekar i nekadašnji zaposleni Doma zdravlja, a trenutno bolnice, koji obavlja funkciju gradonačelnika Leskovca, koji je odlučio da pruži podršku i da primer svim građanima da se vakcinišu.

Aleksandra Stojanović PR  gradonačelnika Leskovca danas je iznela podatke o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Od 111 pristiglih rezultata za teritoriju grada Leskovca pozitivno je osam lica, dok je ukupno hospitalizovanih pacijenata u bolnici 113. Stojanovićeva je kazala da je u prethodna 24 časa u bolnicu primljeno 7 pacijenata a iz nje otpušteno 11, kao i da je 65 pacijenata na kiseoniku a 6 na respiratoru.

„Podsetiću vas da su u Opštoj bolnici vakcinisana 182 zaposlena. Danas se planira imunizacija 153 prijavljenih. Tačan broj će se znati nakon što se postupak izvrši, nakon pregleda lekara. Danas se vakcinisao i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je kao lekar, član predsedništva Srpskog lekarskog društva na nivou Srbije i član Kriznog štaba, odlučio da pruži podršku i primer svih građanima da treba da se vakcinišu. U ponedeljak će biti vakcinisani i ostali zdravstveni radnici koji trenutno rade u kabinetu gradonačelnika“ – rekla je PR gradonačelnika.

infocentarjug.rs