Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U leskovačkom naselju „Rade Žunić“ danas nastavljena akcija postavljanja grebanog asfalta

U leskovačkom naselju „Rade Žunić“ danas je nastavljena akcija postavljanja grebanog asfalta a prema rečima direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Novice Nikolića trenutno se u gradu ugrađuje asfaltna masa ustupljena od strane JP Putevi Srbije u količini od sedam hiljada kubnih metara i vrednost tih radova iznosi oko šest miliona dinara.

„Do sada su ovi radovi izvedeni u tridesetak ulica u mesnim zajednicama Milentije Popović, Prva južnomoravska brigada, Morava, Slavko Zlatnović, Bobište, Vučje, Rudare, Trnjane, a u skladu sa prethodnim ugovorima i dobrom saradnjom sa Putevima Srbije grebani asfalt je ugrađen u severnom delu grada i brojnim ulicama na teritoriji Leskovca. Danas završavamo radove u naselju Rade Žunić, i masa koja se danas postavlja je donacija izvođača radova koji rade na državnim putevima. Trenutno se izvode radovi i u MZ Dubočica i biće nastavljeni u Ohridskom naselju. Do sada je ugrađeno oko 17/18 kubika ovog materijala“ – rekao je Nikolić.

U ime stanovnike Mesne zajednice Rade Žunić prisutnim medijskim ekipama obratila se Tina Đorđević i zahvalila rukovodstvu grada Leskovca na trudu da zajedno sa stanovnicima rešava probleme.

 

„Grebani asfalt je ugrađen u ulicama Treća, Četvrta, Deseta, Trinaesta, Petnaesta, Dvadeset prva, Dvadeset druga, Dvadeset treća, Dvadeset četvrta, Dvadeset peta, Dvadest šesta, Grčanička, Rtanjska, deo ulice Đorđa Kuna, Rade Žunić, deo puta koji povezuje naselje sa ulicom Dubočica i deo Mokranjčeve i Vojvođanske ulice“ – kazala je Đorđevićeva i dodala da je razvoj naselja Rade Žunić primetan podsetivši da se tamo izvode radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže.

Radove je danas obišao gradonačelnik Leskovca dr  Goran Cvetanović. Zahvalnost njemu i njegovom timu je uputio žitelj MZ Dragan Stanković koji je kazao da će stanovnicima mnogo značiti uređenje, naročito zbog dece.

Grad Leskovac i Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja“ kontinuirano sprovode radove na ugradnji grebanog asfalta u gradu i okolini.