COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U leskovačkom Plavom paviljonu danas počela akcija pakovanja paketa za sve penzionere i socijalno ugrožene porodice

Leskovac – U Plavom paviljonu danas je počela akcija pakovanja paketa za sve penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara i socijalno ugrožene porodice sa teritorije grada Leskovca.

„Gradsko veće grada Leskovca 1. aprila donelo je odluku da svi penzioneri sa primanjima nižim od 30 hiljada dinara i svim korisnicima socijalne pomoći uručimo pakete, ukupno 25.053 paketa za seniore i 2.200 paketa za primaoce socijalne pomoći, za šta će iz budžeta grada biti izdvojena suma od 20 miliona dinara. Na ovaj način želimo da pružimo podršku našim sugrađanima koji su podneli najveće žrtve zarad sveopšte bezbednosti, poštuju zabranu kretanja, iako nije lako ostati kod kuće u ovim sunčanim danima, ali mislim da su ljudi svesni da je ovo jedini način da se zaustavi virus“ – kazao je zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije i član Gradskog veća Vladimir Petković, dodajući da je hala Plavi paviljon očišćena i dezinfikovana i da je spakovano nešto preko 1500 paketa, a prvi paketi oko 2900 biće usmereni ka grdeličkom kraju.

Ovoj akciji pored velikog broja volontera priključili su se i direktor Narodnog pozorišta u Leskovcu Dragan Boža Marjanović i glumci Petra Dimitrijević i Filip Radivojević, koji su poručili svim građanima da ostanu kod kuće.

Info centar juga