Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Srbija Vesti Zdravlje

U Leskovcu danas održan simpozijum pod nazivom „Novine u lečenju karcinoma dojke“

U Narodnom pozorištu Leskovac danas je održan simpozijum pod nazivom „Novine u lečenju karcinoma dojke“.

Simpozijum su organizovali Srpsko onkološko društvo i Srpsko lekarsko društvo okružne podružnice Leskovac i na njemu se govorilo u dve sesije, koje su obuhvatile hiruške principe i i sistemski i radioološku dijagnostiku i terapiju.

Seminar je otvorio gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović.

„Ono što je najbitnije u medicini jeste prevencija. Prevencija je od naročitog značaja kada su u pitanju maligna oboljenja jer pravovremeno reagovanje može spasiti nečiji život, a upravo je karcinom dojke jedno od najzastupljenijih oboljenja. Danas ćete čuti predavanja o jednoj od najzastupljenijih bolesti kod žena u svamrenom dobu. Kao lekar svestan sam značaja koji imaju ovakvi skupovi. Ponosan sam na činjenicu da se jedan ovakav skup održava danas u našem gradu i što su ovde eminentni stručnjaci u ovoj oblasti“ – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

„Opšta bolnica Leskovac uživa veliki ugled i poštovanje kolega iz Srbije ali i čitavog regiona. To dokazuje današnji skup, ali i brojne nagrade koje je naša bolnica osvojila. Za zdravlje svakog pojedinca je, pored ostalih, odgovorna i lokalna samouprava i njeno rukovodstvo. Leskovačka bolnica pokriva područje sa preko 230.000 stanovnika i zbog toga smo do sada uložili puno sredstava u ovu ustanovu. Zbog toga smo pokrenuli projekat rekonstrukcije leskovačke bolnice koji je vredan 15 miliona evra i 6 miliona evra za savremen aparate. Zahvalan sam i lekarima koji su svojim znanjem i umećem zaslužili da leskovačka bolnica bude prva u kojoj je jedan ovako veliki projekat započet i čija je realizacija u toku“ – kazao je gradonačelnik dr Goran Cvetanović.

Član Organizacionog odbora seminara dr Predrag Ivanović zahvalio je predavačima i kolegama koji učestvuju u radu ovog stručnog skupa.

„Ovo je poseban dan za struku u Leskovcu. Imamo goste, eminentne predavače iz Beograda koji će govoriti o lečenju karcinoma dojke. Zahvaljujem doktoru Nebojši Ivanoviću sa kojim dugo radimo i koji sarađuje sa našom bolnicom. Ukupno gledano imamo izuzetne odnose sa KBC Bežanijska kosa koji pripada grupi vrhunskih srpskih zdravstvenih institucija. U bolnici u Leskovcu su počeli radovi na rekonstrukciji, koja donosi potpuno novu opremu i opsežne građevinske radove i to pre svega zahvaljujući angažovanju gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i njegovog tima. Zahvaljujući njima i Vladi Srbije Opšta bolnica Leskovac će imati uslove na nivou zdravstvenih ustanova evropskog ranga“ – rekao je dr Predrag Ivanović.

Na simpozijumu su učestvovali lekari iz cele Srbije.

 

(ICJ)