Hronika Leskovac Vesti Vlasotince

U Leskovcu i Vlasotincu zadržano 8 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, u protekla tri dana, kontrolisali su ukupno 1.200 vozača na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci u organizmu, od kojih je, u Leskovcu i Vlasotincu, zadržano osam vozača. Policija je u Vlasotincu zaustavila pedesetogodišnjeg vozača „opel astre“ koji je upravljao vozilom sa 1,41 promila alkohola u organizmu.

U Leskovcu su zaustavljeni tridesetdvogodišnji vozač „reno megana“, četrdesetogodišnji vozač „golfa“ i četrdesetdvogodišnji vozač „škode“ koji su upravljali vozilom sa 1,51, 1,85 i 1,44 promila alkohola u organizmu.

Takođe, prilikom pojačane kontrole saobraćaja, zaustavljeni su i četrdesettrogodišnji biciklista i dvadesetsedmogodišnji vozač „juga“ koji su vozili pod dejstvom amfetamina, kao i dvojica vozača i to pedesetjednogodišnji vozač „tojote“ i dvadesetosmogodišnji vozač „BMW“ koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola sa 2,61 i 2,21 promila alkohola u organizmu i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Protiv svih vozača biće podnete prekršajne prijave po Zakonu o bezbednosti javnog saobraćaja na putevima, saopštavaju iz leskovačke policije.

 

infocentarjug.rs