Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu nastavljena podela auto-sedišta za decu rođenu jula i avgusta tekuće godine

Nastavljena je podela auto-sedišta za decu rođenu jula i avgusta tekuće godine čiji su se roditelji prijavili i ostvarili pravo na jednokratnu pomoć porodiljama. Broj novorođenih beba tokom ova dva meseca iznosi 182. Roditelji koji danas nisu mogli da prisustvuju uručenju moći će sedišta da preuzmu na portirnici u ulici Pana Đukića br. 9.

Prisutnima se obratila Aleksandra Đorđević, član Gradskog veća, koja je istakla:

„Projektovana količina auto-sedišta za ovu godinu je 1.100, za koje je iz budžeta izdvojen iznos od 7,9 miliona dinara. U konkursnoj dokumentaciji je definisana mogućnost nabavke dodatnih sedišta ukoliko se u tekućoj godini rodi više od 1.100 beba. Za šest meseci 2021. godine uručeno je 363 sedišta, a danas ćemo roditeljima dece koja su na svet došla jula i avgusta uručiti 182 sedišta.“

 

Ona je govorila i o načinima na koje Grad podržava porodicu kao najvažniju instituciju društva poput jednokratne pomoći porodiljama, vaučere za deset prvorođenih beba, nakande za udžbenike za sve učenike prvog razreda i za učenike čiji su roditelji korisnici socijalne pomoći, zatim je dodala da Grad subvencioniše i boravak dece u privatnim vrtićima, da finansira postupak vantelesne oplodnje, i podsetila na činjenicu da je Leskovac od nedavno i član porodice pokreta za decu Tri plus.

O značaju ove podrške grada Leskovca roditeljima govorila je Milena Stevanović iz Leskovca, majka malog Vukana, i rekla:

„Ove godine sam se prvi put ostvarila kao majka i to je za mene najsrećniji dan u životu jer sam na svet donela jednog prelepog dečaka Vukana. Divan je osećaj znati da ljudi koji vode ovaj grad takođe brinu i o našoj deci. Hvala vam na podršci koju nam pružate“.

Uručenju auto-sedišta prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

infocentarjug.rs