Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu održan 12. Međunarodni festival folklora trećeg doba

U organizaciji Udruženja penzionera grada Leskovca, danas je održan 12. po redu Međunarodni festival folklora trećeg doba. Početak manifestacije obeležen je svečanim defileom svih učesnika, dok je otvaranje je održano u sali Narodnog pozorišta. Festival je otvorila zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević.

„Ovaj festival je zapravo promocija radosti, vitalnosti, elana i energije trećeg doba. Svi današnji učesnici su primer kako starost može biti vesela i lepa, a da je svaka bora i iskustvo, zapravo, neizmerno bogatstvo. Hvala vam što svojim angažovanjem i optimizmom dajete primer mladima kako treba živeti, družiti se, razmenjivati iskustva i stvarati nova prijateljstva. Naši penzioneri su najzaslužniji građani jer su gradili i stvarali ovo društvo i naša je obaveza da nastavimo njihovim putem i obezbedimo bolju budućnost za sve nas“, kazala je Dimitrijević.

Ove godine učestvovale su folklorne sekcije penzionera iz Kavadaraca i Kumovanova iz Severne Makedonije, Zaječara, Kragujevca, Boljevca, Smederevske Palanke, Vranja i Leskovca.

infocentarjug.rs