Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Medveđa Vesti Vlasotince

U Leskovcu održan prijem za buduće učenike i kadete vojnih obrazovnih ustanova

U Skupštinskoj sali grada Leskovca, održan je prijem za buduće učenike i kadete Srednje stručne vojne škole, Vojne gimnazije, Vojne akademije i Medicinskog fakulteta vojnomedicinske akademije.

 

 

Budućim učenicima i kadetima obratila se Jasmina Ranđelović, zamenik gradonačelnika, poželevši im puno uspeha u daljem školovanju. „ Školujući se u vojnim školama i akademijama nećete steći samo formalno obrazovanje, nego i usvojiti vrednosti zbog kojih ćete izrasti u kvalitetne i časne ljude.Sigurna sam da ćete osvetleti obraz roditelja, ali i grada i države. Grad Leskovac će ostati vaš verni partner i podrška na izabranom putu, stvaraćemo kvalitetnije uslove za život kako biste se nakon studija vratili u vaš rodni kraj.“

„Veliku čast i zadovoljstvo mi predstavlja to što Jablanički upravni okrug ima ovakve mlade ljude koji su se pripremili da preuzmu odgovornost i da izaberu odgovoran posao kojim će se baviti u budućnosti. Tokom školovanja, naučićete šta znači red, rad i disciplina, ali i šta znači drugarstvo i prijateljstvo“, kazao je načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić.

„Prelaskom na profesionalni koncept popune, tradicionalno muška institucija Vojska Srbije, širom je otvorila vrata svojih kasarni, poligona, vežbališta, nudeći mogućnost školovanja i zaposlenja pripadnicima oba pola“, rekao je načelnik regionalnog centra Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković .

Ispred primljenih kandidata obratili su se Stefan Cvetković, dosadašnji učenik Vojne gimnazije u Beogradu, a budući kadet Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije i Tea Marković iz Leskovca budući učenik Vojne gimnazije inače peta na rang listi u Srbiji.

 

U vojne škole primljeno je 32 kandidata i to: 13 u Srednju stručnu vojnu školu, 8 u Vojnu gimnaziju, 11 u Vojnu akademiju, sa teritorije grada Leskovca 18 kandidata, iz opština Vlasotince i Lebane po pet kandidata, opštine Medveđa 3 kandidata i iz opštine Bojnik 1 kandidat.

 

(Kraj)