COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu održana prva sednica Gradskog štaba za vanredne situacije redovnog karaktera

Danas je održana prva sednica Gradskog štaba za vanredne situacije redovnog karaktera na kojoj su iznete poslednje informacije o epidemiološkoj situaciji na teritoriji grada Leskovca kao i Predlog Godišnjeg izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije grada Leskovca za 2021. godinu u čijem je sastavu i godišnji izveštaj o radu štaba za 2020. godinu.

„Od poslednjeg izveštavanja Gradskog štaba za vanredne situacije stigli su rezultati za 539 lica (grad Leskovac 327) – 246 rezultata je sa pozitivnim nalazom od toga 126 lica sa teritorije grada Leskovca. Od 246 rezultata 121 lice sa pozitivnim rezultatom testiranja je zaposleno, 36 nezaposlenih, 61 penzioner, 16 učenika, 4 studenta i 8 deteta. Trenutno se čeka 20 rezultata iz laboratorija sa Jablaničkog okruga, za lica koja su uzorkovana u ZZJZ Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac, Domovima zdravlja Jablaničkog okruga tokom prethodnih dana“ rekao je dr Ivan Sokolović, direktor ZZJZ.

Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove je podneo izveštaj o drugoj tački dnevnog reda:

„Štab za vanredne situacije grada Leskovca u 2020. godini održao 27 sednica, dok je u 2021. godini održano 14 sednica, a sve u vremenu trajanja pandemije COVID-19. Na svakoj od ovih sednica je detaljno, na predlog nadležnog Zavoda za javno zdravlje Leskovac, razmatrana epidemiološka situacija i donošene su određene mere, o čemu je javnost blagovremeno obaveštavana, takođe na sve sednice štaba su pozivani mediji i svaki izveštaj je objavljivan na zvaničnom sajtu Grada Leskovca. Izuzetna saradnja je zabeležena sa Opštom bolnicom Leskovac, Domom zdravlja Leskovac, Zavodom za javno zdravlje Leskovac, Crvenim krstom Leskovac, Ministartvom unutrašnjih poslova, Vojskom Srbije, Gradskom upravom grada Leskovca i drugim državnim i lokalnim organima, upravo u cilju zajedničke borbe sa pandemijom COVID-19.

Organizovani su kol centri za pomoć sugrađanima u periodu vanrednog stanja, posredovalo se u nabavci sredstava za dezinfekciju i zaštitne opreme, konstatno se apeluje na važnost vakcinacije protiv korona virusa, radilo se na opremanju punkta za vakcinaciju i formiranju punktova po mesnim zajednicama, jednom rečju činilo se, čini se i činiće se sve da se što efikasnije i sa što manje posledica izađe iz krize koju je stvorio korona virus u čitavom svetu.“

Članovi Gradskog štaba su jednoglasno usvojili izveštaje, a zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Andrija Atanasković je na kraju sednice apelovao na građane da se strogo pridržavaju svih prodivepidemijskih mera propisanih od strane Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i da se u što većem broju vakcinišu.

Grad Leskovac