Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Leskovcu održano predavanje o čuvanju i najčešćim bolestima kod golubova

U organizaciji Opštinskog saveza Saveza golubara Srbije u restoranu „Jedno mesto“ u Leskovcu održano je savetovanje golubara Jablaničkog okruga sa temom o bolesti golubova, zaštiti, preventivnim merama, vakcinaciji, lečenju, ishrani i pripremi golubova za takmičenje. Gosti predavači bili su: dr veterine Zoran Cokić iz Beograda i Stefan Pomorisac, ovogodisnji Šampion Regiona iz Pančeva, koji je ujedno i zastupnik nekoliko firmi za hranu, preparate i lekove za golubove.

Najčešća oboljenja kod golubova su virusne i bakterijske infekcije, kazao je gost iz Beograda doktor veterine Zoran Cokić.

Bojan Veličković, predsednik opštinskog saveza u Leskovcu naglasio je da ovo predavanje ima veliki značaj jer će golubari biti upoznati sa svim savremenim metodama gajenja ove ptice.

Svaki golubar mora da vodi računa i o ishrani golubova koja mora biti izbalansirana sa što manje proteina i ugljenih hidrata, podvukao je gost iz Pančeva Stefan Pomorišac.

Kako je zaključeno u cilju upoznavanja golubara sa metodama gajenja ove ptice i njenim pripremama za takmičenje ubuduće će češće biti organizovana ovakva predavanja.

Info centar juga