Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

U Leskovcu otvoren još jedan privatni vrtić „Plavi čuperak“

U Leskovcu je otvoren još jedan privatni vrtić „Plavi čuperak“. Objekat je iz tri nivoa, ima 650 metara kvadratnih, 10 vaspitača, jednog psihologa, jednog pedagoga, jednog logopeda, dve spremačice. Vrtić je namenjen deci od godinu i po dana do polaska u školu a kapacitet vrtića je 91 dete. Deca će biti raspoređena u 4 grupe, od toga jedna jaslena.

Svečanom otvaranju vrtića prisustvovao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji se zahvalio porodicama Bogdanović i Jovanović jer su, kako je rekao, prepoznali potrebu za ulaganjima u oblast obrazovanja.

„Značajno je što se privredni subjekti uključuju u ovu oblast jer će doći do rasterećenja Predškolske ustanove Vukica Mitrović, što je značajno i za nas i za sve roditelje kojima je boravak u vrtiću neophodan, jer sve više roditelja zajedno radi na teritoriji našeg grada. Doprinos na ovom polju je dala i kompanija Autostop otvaranjem vrtića za decu svojih radnika, kao i vrtić VIL i AGNES koji su otvoreni na teritoriji našeg grada,“ rekao je gradonačelnik Cvetanović i apelovao privatnim preduzetnicima da se osmele i krenu u otvaranje novih vrtića, a grad će uvek biti tu da ih, putem subvencija, pomogne i podrži.

Ivan Jovanović i Andrijana Jović Bogdanović zahvalili su se gradonačelniku Cvetanoviću na podršci i pomoći i istakli da je su od sutra vrata vrtića otvorena za sve zainteresovane, kao i da su objekat iznajmili na deset godina i da planiraju u budućnosti dalje proširenje.

„Našoj deci nudimo mogućnost dobrog druženja i njihovom uzrastu prilagođenog učenja. Sva svoja stečena znanja ćemo sa radošću i velikim zadovoljstvom staviti u službi dece i njihove bezbrižne, ispunjene, srećne i nasmejane svakodnevice u našem vrtiću Plavi čuperak. Želimo da izrazimo zahvalnost i poštovanje gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanovuću, bez čije pomoći i subvencija grada ovaj vrtić ne bi bio ono što sada jeste. Tu smo da svi zajedno gradimo budućnost dece, jer samo zajedničkim radom možemo da to postignemo,“ – istakla je Natalija Milićević, sekretar PU „Plavi čuperak“.