Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu otvoren prvi na jugu Srbije Mejkers spejs

Na petogodišnjicu postojanja Naučnog kluba, u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju Leskovac, danas je otvoren prvi Mejkers spejs na jugu Srbije.

Tim povodom obratila se Aleksandra Đorđević, član Gradskog veća:

„Otvaranjem Naučnog kluba i Parka nauke omogućili smo svojim sugrađanima da nauku izuče na potpuno drugačiji način, a otvaranjem Mejkers spejsa pružamo im mogućnost da svoje ideje realizuju i usavrše u ovoj otvorenoj radionici za sve. U ovoj radionici pozvani će biti svi i pojedinci i udruženja ali i škole koje će moći da svoju praktičnu nastavu realizuju u stvaralačkom kutku Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju. Ono što ću posebno istaći jesu programi koji su potpuno besplatni za sve učesnike“.

Direktorka Centra za stručno usavršavanje Anđela Kostić Minić pozdravila je sve prisutne i rekla:

„Ono što bismo trenutno mogli nazvati krunom naše dosadašnje saradnje sa Centrom za promociju nauke, jeste današnje otvaranje Mejkers spejsa. Srećni smo zbog činjenice da je ovo, posle Beograda, Kikinde i Šapca, tek četvrti po redu Mejkers u Srbiji, koji otvaramo na inicijativu Centra, a uz podršku Telenor fondaicje. Iako na prvi pogled možda deluje kao obična radionica, koncept Mejkersa je mnogo više od toga. Naime, radi se o mestu gde svako ko želi da postane član može da realizuje svoje ideje, i to uz potpuno besplatno korišćenje raspoloživih resursa“.

U dvorištu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju nalazi se izložba Karavan za klimu, koju svi zaiteresovani mogu pogledati do 15. jula.

 

infocentarjug.rs