Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

U Leskovcu počeli radovi na izgradnji Centralnog gradskog trga, rok 360 dana

Danas su u Leskovcu počeli radovi na izgradnji Centralnog gradskog trga. U ovu svrhu biće uloženo ukupno 223 miliona dinara, a prema ugovoru 75 miliona dinara biće usmereno u ovoj 2019. godini dok će ostatak biti uložen naredne godine.

Centralni gradski trg u Leskovcu biće završen u narednih 360 dana.

 

Kako je rekao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović rok za završetak radova je 360 dana. On je podvukao da nijedno stablo na ovom prostoru neće biti posečeno, a 37 novih stabala biće zasađeno.

Cvetanović je naglasio da izgradnjom trga počinje nova istorija grada. Radovi se izvode na osnovu građevinske dozvole o izgradnji Centralnog gradskog trga i na osnovu projekta za uređenje pešačkih, odnosno trotoarskih površina na delu Bulevara oslobođenja istakao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

 

Izvođač radova na Centralnom gradskom trgu je firma Brauvazen iz Lazarevca. Ukupna površina gradskog traga je 8.600 kvadratnih metara, a površina drugih pešačkih površina iznosi 2.700 kvadratnih metara kazao je Nikolić. Na trgu će se nalaziti pozornica, fontana, ali i traksate zelene površine, granitne klupe i led rasveta.

 

Kako je rečeno u skladu sa ugovorom i elaboratom o bezbednosti kompletno gradilište biće ograđeno, a tamo gde je to moguće biće ostavljen prostor za prolaz pešaka.

U toku je demontiranje klupa koje će biti preraspoređene u park Devet Jugovića, a nakon toga kako radovi budu odmicali doćiće i do izmeštanja spomenika.

 

(TV 4S/ICJ)