COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu počelo pakovanje paketa pomoći za penzionere sa najnižim primanjima

Gradonačelnik Leskovca dr  Goran Cvetanović posetio je danas halu Plavi paviljon u kojoj je počelo pakovanje paketa na kom trenutno rade zaposleni u ustanovama kulture, a priključiće se i zaposleni u javnim i javno-komunalnim preduzećima i Gradskoj upravi, a doprinos daju i vredni volonteri.

„Odlučili smo da tu praksu nastavimo ove, i svih narednih godina, nezavisno od epidemiološke situacije. Podela će početi već početkom naredne nedelje i to najpre u područjima pogođenim poplavama, odnosno u Velikom Trnjanu, Rudaru, Palikući, Šainovcu, Turekovcu, Bobištu, Sinkovcu, Vinarcu, Priboju, Donjem Stopanju, Bunibrodu, Guberevcu, Žižavici, Oruglici, Vučju, Novom selu i Slatini. U tim mestima biće podeljeno 3644 paketa. Okosnica našeg rukovodstva gradom je briga o ljudima. Posebna kategorija su naši najstariji sugrađani koji su tokom svog životnog veka mnogo učinili za naš grad. Želimo da što više poboljšamo uslove za njihov kvalitetniji i bolji život i ova podela paketa je mali doprinos i skromni znak pažnje kojim pokazujemo da brinemo o njima“  rekao je gradonačelnik Cvetanović dodajući da, ako dođe do određenog propusta nakon podele u kraju u kom žive, svi penzoneri to mogu prijaviti na broj telefona 016/200-801 radnim danima od 08-15 časova kako bi se propust blagovremeno ispravio.

Grad Leskovac je prošle godine svim penzionerima sa primanjima ispod 30 hiljada dinara i socijalno ugroženim porodicama obezbedio pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Ove godine je iz budžeta grada izdvojena suma od 17,4 miliona dinara za nabavku 29.360 paketa sa istim artiklima kao i prošle godine – brašno, šećer, so, ulje, supu, čaj, pakovanje testenine, sapun, prašak, toaletni papir.

 

infocentarjug.rs