Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu podeljeni ugovori za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture

Značajna izdvajanja za oblast kulture imaju za cilj da se svake godine poveća kvalitet i raznolikost kulturnih događaja, a Leskovac nudi raznovrsne sadržaje za različite ukuse i uzraste.

Taj cilj ima i ovaj konkurs za finansiranje i sufinasiranje projekata iz oblasti kulture. Danas su podeljeni ugovori autorima odobrenih projekata. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u svom obraćanju rekao:

„Na konkurs je prijavljeno 64 projekata a stručna komisija je odobrila njih 46, za koje će iz budžeta grada biti islaćeno 12 miliona dinara, 2 miliona više nego prošle godine. Kao što vidite svake godine se trudimo da sredstva budu veća za sve oblasti koje imaju društveni značaj. Siguran sam da će odobreni projekti doprineti unapređenju raznolikosti kulturnih izraza i svojim kvalitetom doprineti razvoju kulture u našem gradu. Komisija je vodila računa o umetničkim kapacitetima, uticaju na promociju grada, na doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva, ostvarenju javnog interesa, održivosti projekata, usklađenosti sa programskim prioritretima konkursa i sa potrebama ciljnih grupa“.

U ime korisnika sredstava prisutnima se obratila Biljana Miljković, direktorka ustanove koja organizuje jedan od najposećenijih i najuspešnijih festivala klasične muzike Ledamus koja je ovom prilikom kazala:

„Drago mi je što živim u gradu u kojem je kultura i umetnička scena veoma bogata i prepoznatljiva ne samo u Srbiji već i šire. Ove godine su podržana dva projekta Muzičke škole, 13. Ledamus i 16. internacionalni festival gitare. Najveću zahvalnost dugujemo lično gradonačelniku Goranu Cvetanoviću koji je dao veliki doprinos jer podržava našu školu i ističe je kao jednu od najvažnijih institucija kulture našeg grada. Ponosna sam što se naš festival Ledamus zvanično našao na sajtu predsednika Republike kao najbolje iz Srbije pod sloganom kvalitet koji se čuje“.

 

infocentarjug.rs