Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu se izvode radovi na postavljanju optičkih kablova

U Leskovcu su nastavljeni radovi na postavljanju optičkih kablova. Trenutno su ekipe angažovane u veoma dugoj i frekventnoj ulici Pana Đukića. Radovi su tokom protekle godine izvedeni u Vaskovom, Radničkom naselju, na Hisaru i naselju Dubočica u samom centru grada, naselju Zele Veljković, sve to u okviru projekta All IP koji kompanije Telekom i Huavej realizuju u Leskovcu.

Ovaj značajni projekat vredan je 600 miliona dinara, odnosno oko 5 miliona evra, kazao je u izjavi medijima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović. On je dodao da su brzi protok informacija i pristup internetu važni za funkcionisanje svih segmenata društva, a u to smo se posebno uverili u jeku pandemije korona virusa kada je većina ljudi posao obavljala od kuće.

Cvetanović je naglasio da je naš grad jedan od retkih koji je pristupio ovom poslu i podsetio i na druge važne projekte, kao što je Kolektor za prečišćavanje otpadnih voda. Ovim je, kako je podvukao gradonačelnik Cvetanović Leskovac svrstan kao lider u mnogim segmentima.

Mrežno postavljanje optičkih kablova ima veliki značaj za sve građane Leskovca zato što će svakom potencijalnom korisniku biti omogućeno da se priključi na ovu mrežu i ima najbrži internet, zaklujučio je Cvetanović.

 

infocentarjug.rs