Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu uručeno 12 ugovora za sufinansiranje ugradnje solarnih panela

Danas je u Svečanoj sali grada Leskovca za sufinansiranje ugradnje solarnih panela uručeno 12 ugovora u ukupnoj vrednosti 4,5 miliona dinara, sa učešćem grada od 2,3 miliona dinara.

„Ovim subvencijama će se ostvariti ušteda građana u samoj implementaciji mere, a doprinos će se ogledati i dalje, u smislu uštede potrošnje električne energije. Time što sami građani postaju proizvođači električne energije za sopstvene potrebe, umnogome se rasterećuje i energetski sistem, pa je ugradnja solarnih panela jedna od mera koju ćemo i ubuduće svesrdno podržavati subvencijama“, kazala je zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević, koja je uručila ugovore.

Podsetila je na podeljenih 148 ugovora korisnicima koji su se javili na javni poziv za zamenu stolarije, nabavku kotlova, toplotnih pumpi i postavljanje grejne mreže i kazala da je za sve mere ukupno opredeljeno 35,5 miliona inara sa učešćem grada od 18 miliona i Ministarstvo rudarstva i energetike sa 17,5 miliona dinara.

U ime korisnika obratio se Toma Dašić. Zahvalio se lokalnoj samoupravi grada Leskovca i Ministarstvu i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću na dodeljenoj subvenciji:

„Hvala što su prepoznali značaj obnovljivih izvora energije i stvorili sve potrebne uslove da se ovi projekti realizuju na području grada“.