COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu završena podela paketa pomoći penzionerima

Revnosni volonteri grada Leskovca su danas završili sa distribucijom paketa pomoći, koje su pre toga u sportskoj hali „Plavi paviljon“ pripremili radnici Javnih i javno komunalnih preduzeća, gradske uprave i ustanova kulture koji zbog smanjenog obima posla trenutno nisu imali većih radnih obaveza.

Stanovnici svih 144 naseljenih mesta koja pripadaju teritoriji grada Leskovca su dobili svoj paket pomoći. Kao što je već isticano, pravo na paket sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu, imaju primaoci socijalne ponoći i svi penzioneri koji imaju primanja niža od 30.000 dinara, a njihova imena su na dan donošenja odluke Gradskog veća bila na zvaničnom spisku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Na terenu nije bilo nikakvih problema, paketi pomoći su stigli do svih onih penzionera čija čija imena su na dostavljenom spisku i žive na adresi koja je naznačena u pomenutim podacima. Međutim, postoji mogućnost da neki penzioneri nisu dobili svoj paket zbog nenamernog previda ili greške u dostavljenim spiskovima. 27.253 primaoca je veliki broj, a grad Leskovac je izuzetno razuđeno područje.

Ukoliko ste penzioner koji ispunjava uslove za dobijanje paketa pomoći a isti vam još uvek nije uručen, javite se u svojoj mesnoj zajednici ili pozovite volonterski kol centar na broj 016/315-0-333 i prijavite previd koji će u najkraćem roku biti ispravljen.

 

Grad Leskovac