COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Leskovcu zdravstveni radnici Infektivnog odeljenja pozitivni na korona virus, sem dva lekara i dve medicinske sestre

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da su svi zdravstveni radnici Infektivnog odeljenja pozitivni na korona virus, sem dva lekara i dve medicinske sestre.

„Od danas će Grudno i Infektivno odeljenje funkcionisati kao jedno. Načelnik Grudnog će biti načelnik i Infektivnog odeljenja, a mi ćemo kadrovski ojačati sa lekarima specijalistima i sa lekarima koji su na specijalizaciji, da popunimo upražnjena mesta. Svi oni koji su oboleli, po preporuci Kriznog štaba Vlade Republike Srbije, će u toku dana biti preveženi na Infektivnu kliniku u Nišu. Svi se trenutno dobro osećaju, ali će posle trijaže u Nišu, oni koji se dobro osećaju biti upućeni u halu Čair, a ostali, ako ima potrebe, biti smešteni na toj klinici“ kazao je Dimitrijević.

Komandant Štaba za vanredne situacije dr Goran Cvetanović kazao je da je zdravstveno stanje svih zdravstvenih radnika odlično i da niko od njih nije na respiratoru. Malo težu kliničku sliku ima samo doktorka Infektivnog odeljenja, koja je ranije obolela ali se, kako je kazao Cvetanović, za sada oseća dobro.

Cvetanović je u svom obraćanju rekao da se i pacijen koji je bio prvozaraženi u Leskovcu oseća dobro, da je juče njegov rezultat bio negativan i da se očekuje da će i drugi nalaz biti negativan.

 

Info centar juga