Leskovac Vesti

U LKC obeležen Svetski dan bubrega

Svetski dan bubrega obeležava se na inicijativu Međunarodnog društva za nefrologiju u više od 100 zemalja širom sveta.

Od 2006. godine obeležava se svakog drugog četvrtka u martu mesecu a cilj je podizanje svesti o važnosti bubrega, organa koji ima ključnu ulogu u održavanju života i upoznavanje javnosti da su bolesti bubrega česte, opasne i izlečive. Slogan ovogodišnjeg Svetskog dana bubrega „Bolesti bubrega kod dece – sprečimo na vreme” ima za cilj da šira javnost postane svesna činjenice da bolesti bubrega utiču na milione ljudi širom sveta, uključujući i decu koja mogu biti u riziku od bolesti bubrega u ranom uzrastu.

10.03. lkc ok 1

Ovim povodom, danas su u holu LKC-a zdravstveni radnici službe nefrologije sa centrom za dijalizu Opšte bolnice u Leskovcu sproveli akciju merenje pritiska i nivo šećera u krvi.

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, potpisao je donorsku karticu organa i rekao da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže značajna finansijska sredstva za bolju i zdraviju budućnost naših sugrađana.

10.03. lkc ok 2

„Ovom prilikom apelujem na sve donatore da svoja novčana sredstva usmere na Službu nefrologije Opšte bolnice Leskovac i pomognu njen rad tamo gde je ovoj službi najpotrebniije“ – rekao je Cvetanović.

10.03. lkc