Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

U Medveđi obeležena Dečja nedelja

Dečja nedelja ove godine obeležava se pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“.

Dečja nedelja je najveća nacionalna manifestacija za decu, koja se svakog oktobra održava u cilju ujedinjenja svih društvenih aktera, sa ciljem kontinuiniranog poboljšanja položaja deteta. Ona je i prilika da se ukaže na postignuto, ali i na nedostajuće u oblasti promocije i zaštite dečjih prava u Republici Srbiji.

Obeležavanje manifestacije na nivou lokalne samouprave opštine Medveđa otvorena je prijemom mališana Predškolske ustanove u zgradi opštine Medveđa.

 

U toku Dečje nedelje, aktivnosti oko obeležavanja imale su sve osnovne škole na teritoriji opštine Medveđa, kao i vrtići na terenu u vidu maskenbala i sportskih igara. Deca su posetila ustanove kulture, a predškolci dobili priliku da se besplatno učlane u biblioteku.

Deca pripremnih grupa će posetu Policijskoj upravi u Medveđi pamtiti i po predavanju “Bezbednost dece u saobraćaju“.

Prilikom posete lokalnoj samoupravi opštine Medveđa, predsednik opštine, dr Nebojša Arsić je uz darivanje prigodnih poklona poželeo mališanima srećno detinjstvo i napomenuo da će uskoro biti kompletno rekostruisana ustanova Predškolske ustanove „Mladost“ i da će deca boraviti u mnogo boljim uslovima.

Foto: Opština Medveđa

infocentarjug.rs