Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U Medveđi obeležena opštinska slava Spasovdan

Osveštenjem rekonstruisane zgrade opštine Medveđa i sečenjem slavskog kolača upošljenici lokalne samouprave u Medveđi obeležili opštinsku slavu Spasovdan

Spasovdan je veliki hrišćanski praznik, koji se slavi 40. dana nakon Vaskrsa, uvek pada u četvrtak, šeste nedelje posle Uskrsa i jedan je od deset praznika posvećenih Hristu.

Crkva u Medveđi i njeni vernici juče su proslavili Vaznesenje gospodnje, praznik u narodu poznatiji kao Spasovdan. Liturgijom ispred parohijskog doma crkve Vazdesenja gospodnjeg i tradicionalno, u zgradi opštinske uprave, upošljenici lokalne samouprave obeležili su svoju slavu.


Najpre su sveštena lica osveštala rekonstruisanu zgradu opštine i njene prostorije, a zatim se pristupilo činu sečenja slavskog kolača. Ovogodišnji domaćin slave, Vladimir Gikić predao je običaj i slavu predsedniku opštine, dr Nebojši Arsiću a novom domaćinu poželeo puno zdravlja i uspeha u radu.


Predsednik Arsić je svim građanima opštine Medveđa čestitao slavu i zahvalio se na razumevanju, kako zaposlenih tako i građana, koji su morali da svoje poslove obavljaju i završavaju na različitim lokacijama, obzirom da je rekonstrukcija zgrade opštinske uprave zahtevala kompletno iseljenje svih službi.


“Ovo je novi početak za sve upošljenike ali i za građane koji će ubuduće moći mnogo brže i efikasnije da završavaju administrativne obaveze a službenici mnogo komotnije da rade. Sve što smo do sada postigli u Medveđi, urađeno je timskim radom i zajedništvom. Spasovdan je zajednički praznik i samo zajedno možemo napred. Nadam se, i uveren sam da će naredne godine, prvi put posle Drugog svetskog rata, u Medveđi proći litije što je za nas izuzetno važno” – rekao je doktor Arsić i istakao da je pre tri dana svim građanima albanske nacionalnosti čestitao Bajram i da je danas od njih primio čestitke za slavu.


Zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave, opština Medveđa dobila je 12 miliona dinara za rekonstrukciju Sijarinske banje pa se uskoro mogu očekivati značajna ulaganja i u ovaj prirodni biser juga Srbije.

 

(Kraj)