Jug Srbije Medveđa Vesti

U Medveđi održan "Karneval najmlađih, mladih  i uvek mladih"

Centrom Medveđe juče je, drugu godinu za redom, prošetala karnevalska trupa mladih i najmlađih. Krenuli su od raskrsnice kod STR „Jović“ i centralnom ulicom stigli do kulturnog centra gde je održan prigodan program.

Medveđa – Povodom početka letnje turističke sezone u Medveđi i Sijarinskoj banji juče je u Medveđi organizovan drugi Karneval najmlađih, mladih  i uvek mladih. 

Srednja grupa leskovačkih mažoretkinja u pratnji duvačkog orkestra Isidora Zećirovića krenula je sa gejzera, glavnog turističkog dragulja Sijarinske banje, a svoj defile je završila u hotelu „Gejzer“. Svečana povorka mažoretkinja, meštana, banjskih gostiju u društvu Gorana Ivanovića, zamenika predsednika opštine Medveđa, Ljubiše Ristića, direktora TO Medveđa i Radivoja Savića, predstavnika SBR „Gejzer“ prodefilovala je ulicama Sijarinske banje.

Po završetku programa u Sijarinskoj banji, karneval se preselio u Medveđu gde su se, od 19 sati,  svečanom defileu pridružili i ostali učesnici u programu. Defile mažoretkinja, beba u dečjim kolicima, dece i vaspitača iz Predškolske ustanove „Mladost“ i plesnih grupa krenuo je sa raskrsnice ispred STR „Jović“ glavnom ulicom prema Domu kulture i zgradi opštine.

Na platou ispred Doma kulture  učesnike defilea aplauzom je dočekalo više stotina okupljenih građana Medveđe. Platoom su još jednom prodefilovali svi učesnici, koje je u ime organizatora pozdravio Milan Stevanović a ispred lokalne samouprave dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Plesne grupe „Step by step“, iz Leskovca, UG „Elan“, i „Kvinta“, iz Medveđe su na platou izvele svoj polučasovni program. Na kraju programa predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić zaslužnima je uručio zahvalnice.

U ime gostiju iz Leskovca zahvalnicu je primio Miroljub Radivojević, predstavnik TO Leskovca.

Veliku pomoć u organizaciji manifestacije pored dece i vaspitača iz PU “Mladost“ iz Medveđe pružili su i učenici osnovne škole „Gornja Jablanica“ predvođeni nastavnicom likovne kulture Radmilom Doderović, koji su zajedno sa zaposlenima u TO Medveđa uredili prostor ispred doma kulture.
FOTO GALERIJA
(ICJ)