Jug Srbije Medveđa Vesti

U Medveđi održana manifestacija "Vaskršnji bazar"

U susret jednom od najradosnijih hrišćanskih praznika – Uskrsu, na trgu u centru Medveđe održana je manifestacija pod nazivom „Vaskršnji bazar“  a ovo je prva godina kako osnovna škola „Gornja Jablanica“ organizuje ovu za sada pilot akciju pod sloganom „Ulica dobre volje“  sa željom da postane tradicionalna.

Ovu manifestaciju podržao je i predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić koji je kazao – „Ova deca su naša budućnost a mi smo tu da bi podržali njihove ideje. Raduje me što imamo jako dobru, pametnu a pre svega humanu decu, koja su to danas još jednom pokazala i verujem da je danas je iz Medveđe poslata najlepša slika.“

Đaci su u zajedničkom radu sa svojim učiteljima i nastavnicima pripremili bogat sadržaj koji se našao na prodajnom štandu u čast proleću i predstojećem velikom prazniku. Svako odeljenje imalo je svoj prodajni štand, svog blagajnika, a novac sakupljen od prodaje učenici će odlučiti u koje svrhe će upotrebiti. Njihova je želja da manifestacija „Vaskršnji bazar“, počev od ove godine postane tradicionalna, jer je humanitarnog karaktera, pošto će deca ovom prodajnom izložbom pomoći nekom drugaru ili drugarici da plate knjige, ekskurziju ili donirati u neku drugu svrhu za koju se dogovore.

(ICJ)