Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U Medveđi održana prva sednica Opštinskog veća

Konstitutivna sednica novog saziva Opštinskog veća održana je juče, 15. oktobra. Odluka o imenovanju članova Opštinskog veća doneta je na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Medveđa na kojoj su za članove Opštinskog veća izglasani: Dragan Kulić, Momčilo Drašković, Dragan Milićević, Vlada Babić i Miloš Filipović.

Članovi Opštinskog veća, po funkciji su i predsednik opštine Nebojša Arsić, koji predsedava Opštinskim većem, kao i zamenik predsednika opštine, Goran Ivanović.

Na početku zasedanja predsednik opštine Medveđa, čestitao je članovima Veća na izboru i u ime svih još jednom se zahvalio na ukazanom poverenju, dodavši da će zajedno datu funkciju obavljati časno i korektno, u skladu sa zakonima i Statutom opštine, a pre svega u interesu svih građana.

Na prvoj sednici, nakon konstituisanja, članovi veća su doneli odluku o imenovanju sekretara ovog organa, za koju je predložen i izglasan Stanković Miroslav. Po dnevnom redu odlučivano je po zahtevu Tehničke škole za finansijsku pomoć u realizaciji ekskurzije maturanata ove srednje škole, kao i po zahtevu za obezbeđenje prevoza povodom učestvovanja na Međunarodnom saboru Srba u Valdanju.

Predsednik opštine i presedavajući Opštinskim većem, nakon završene sednice izrazio je zadovoljstvo izborom novih članova veća kao i konstruktivnim radom i odlučivanjem, ističući da se pred njima nalaze veliki izazovi na planu unapređenja života građana opštine Medveđa.

 

(Info centar juga)