COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

U Medveđi održana sednica Štaba za vanredne situacije – Apel građanima da smanje socijalne kontakte

Nakon pristiglih rezultata testiranja određenog broja građana Medveđe na COVID19, juče u kasnim poslepodnevnim satima održana je sednica Štaba za vanredne situacije opštine Medveđa, prtenosi radio Medveđa.

Trenutna epidemiološka situacija je ocenjena kao nepovoljna. Među testiranima su bili i svi upošljenici PU Mladost u Medveđi, i nakon testiranja, ustanovljeno je da je još samo jedna osoba pozitivna na COVID19. Klinička slika PCR pozitivnih za sada se smatra kao lakša, svi su pregledani u COVID ambulanti i upućeni na kućno lečenje. Predlog mera Zavoda za javno zdravlje Leskovac je strogo pridržavanje instrukcija u vezi sa postupanjem predškolskih ustanova povodom otvaranja objekata za prijem upisane dece u vreme trajanja epidemije.

U cilju sprečavanja širenja epidemije svi građani se moraju pridržavati svih mera lične zaštite kao i držanja propisane fizičke odnosno socijalne distance. Štab za vanredne situacije opštine Medveđa je usvojio sve je predloge mera i apelovao na građane da smanje socijalne kontakte, odnosno da se pridržavaju propisanih mera Vlade Republike Srbije protiv epidemije COVID19.

Izvor/Foto: Radio Medveđa