Vesti

U Medveđi osnovano Udruženje "Srce za decu"

U Medveđi je danas održana I sednica u vezi sa  osnivanjem Udruženja Srce za decu. Ovo udruženje osnovano je sa ciljem unapređenja položaja dece i omladine sa smetnjama u fizičkom i intelektualnom razvoju, kao i pružanje stručne podrške roditeljima i članovima porodica.
Svih pet tačaka dnevnog reda, među kojima su izbor predsedavajućeg, donošenje akata o osnivanju Udruženja, zadaci i ciljevi istog, usvojeno je jednoglasno.
„Roditelji dece ometene u razvoju i sa nekom vrstom invaliditeta žele osnivanjem ovog udruženja da skrenu pažnju na sebe, jer dugo nisu mogli da ostvare neka od svojih prava i bili su u drugom planu u ovako maloj sredini“ – ističe predsednica Udruženja Radmila Milojković i dodaje „Veliku podrsku za osnivanje udruzenja Srce za decu dobili smo od lokalne samouprave i predsednika Medvedje Nebojse Arsica, takodje i obecanje da ce se deci ometenoj u razvoju, kao i njihovim porodicama pružiti podrška“.
Udruženje trenutno broji 15 članova, ali je taj broj promenljiv jer osnivači Udruženja imaju za cilj popularisanje ovog problema na lokalnom nivou kao i angažovanje što više pripadnika zajednice.
Već na narednoj sednici govoriće se o otvaranju boravka za decu sa invaliditetom i o svim njihovim problemima.
Dragana Bajović Milošević