Društvo Jablanički okrug Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

U Medveđi podeljeni ugovori za podsticaj razvoja preduzetništva

Za realizaciju Javnog konkursa i dodelu bespovratnih sredstava opština Medveđa opredelila je iznos od 5 miliona dinara za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih privrednih subjekata „De minimis“ – državna pomoć za opštinu Medveđa.

U ponedeljak 21. septembra, u Skupštinskoj sali izvršena je podela ugovora preduzetnicima sa teritorije opštine Medveđa. Sredstva su opredeljena radi sufinansiranja, sanacije i rekonstrukcije prostora privrednih subjekata i nabavku mašina i opreme za obavljanje delatnosti privrednog subjekta, pri čemu se sredstva odobravaju u iznosu do 50% opravdanih troškova.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić ovom prilikom kazao je da svako ulaganje u privredu ujedno i je ulaganje u razvoj Medveđe. Opština Medveđa je u ovom slučaju bila davalac pomoći koja spada u državnu pomoć male vrednosti „De minimis“.

„Cilj državne pomoći unapređenje ekonomskog razvoja opštine Medveđa i smanjenje stope nezaposlenosti kao i unapređenje razvoja preduzetništva“, rekao je Arsić.

Maksimalan iznos odobrenih sredstava koji su podnosioci biznis plana mogli da ostvare je 300.000 dinara po privrednom subjektu odnosno korisniku državne pomoći.

 

Info centar juga