Društvo Jablanički okrug Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

U Medveđi potpisani ugovori za javne radove

Opština Medveđa potpisala je ugovore o angažovanju nezaposlenih lica na sprovođenju javnih radova. Ugovor je zaključen danas između Nacionalne službe za zapošljavanje, Opštine Medveđa, Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske Banje, Turističke organizacije opštine Medveđa, Doma zdravlja u Medveđi i Javno komunalnog preduzeća „Obnova“ iz Medveđe.

Vrednost javnih radova iznosi 6.000.000 dinara, od toga se jednim delom, u iznosu od 3.000.000 dinara finansiraju sredstvima iz budžeta opštine Medveđa, a drugim delom, sredstvima Nacionalne službe za zapošljavanje,  u iznosu od 3.000.000 dinara.

Na javnim radovima biće angažovano ukupno 37 lica, od čega u JKP „Obnova“ biće njih 11, na poslovima čišćenja deponija, puteva, grobalja i uređenja javnih površina; zatim  u Domu zdravlja Medveđa 9 radnika, na održavanju i zaštiti životne sredine, čišćenju kruga, ordincija i otklanjanja komunalnog otpada na već određenom skladištu; preko Turističke organizacije 12 lica, na uređenju turističkih destinacija na teritoriji opštine Medveđa, i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciji u Sijarinskoj Banji 5 radnika, na čišćenju i održavanju banjske reke, parkovskih površina i sanaciji zaštitnog pojasa termomineralnih izvora u Sijarinskoj Banji. Javni radovi će se sprovoditi u naredna 4 meseca.

Program javnih radova namenjen je radnom angažovanju prvenstveno teže zapošljivim i nezaposlenim licima u stanju socijalne potrebe, radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa.
Ugovor sa Nacionalnom službom za zapošljavanje ispred opštine Medveđa, potpisao je zamenik predsednika opštine Medveđa, Rade Perović.
Goran Janković, kao predstavnik filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, je istakao da sa opštinom Medveđa dugi niz godina ima standarno dobru saradnju i da se nada da će tako ostati i na dalje.

infocentarjug.rs