Leskovac Vesti

U nedelju 3. aprila tradicionalna šetnja ,,Stazama zdravlja,,

Planinarsko-skijaški klub ,,Kukavica“ Leskovac i Centar za promociju zdravlja Zavoda za Javno zdravlje Leskovac u nedelju, 03. aprila 2016. god. sa  početkom u 10 časova iz parka 9. Jugovića  na Hisaru, organizuju svoju tradicionalnu akciju pod nazivom: „Pozdrav proleću- stazama zdravlja u susret Svetskom danu zdravlja“

,,Staza zdravlja „na Hisaru , koji uređuje PSK ,,Kukavica“  idealana  je za šetnju i rekreaciju .Staza kreće iz parka ,,Devet Jugovića“, a završava se u Spomen- parku. Sa nje se pruža divan pogled na grad i vrhove okolnih planina.

Program je sledći:

Do 10. 00 sati okupljanje učesnika akcije u parku ,,Devet Jugovića“ na Hisaru,

Oko 10.00 sati je planiran polazak kolone učesnika, putem do TV predajnika. Dalje, staza vodi do najvišeg vrha Hisara silazi se do raskrsnice zvane ,,Toma Taksa“ i dalje ide pored rezervora za vodu i spušta  do Svetoiliske crkve , a potom silazi u Spomen-park.

Oko 13.00 je planiran završetak akcije. Učesnicima će biti podeljene učesničke  knjižice i amblemi.

Planinarsko-skijški klub ,,Kukavica“ Leskovac i Zavod za Javno zdravljevLeskovac pozivaju  sve članove, planinare, smučare i ekologe, učenike osnovnih i srednjih škola, studente, ljubitelje prirode, zaljubljenike u Hisar, rekreativce i ostale građane Leskovca i okoline da učestvuju u zajedničkoj šetnji ,,Stazama zdravlja „. Potebno je odeću i obuću prilagoditi vremenskim prilikama. Iz organizacionog odbora napominju da se u akciji učestvuje na sopstvenu odgovornost.

OČEKUJEMO VAS U NEDELjU , 03. APRILA 2016. GODINE, NA HISARU Vaše je da nam se pridružite poručuju iz planinarsko-skijškog kluba ,,Kukavica“ Leskovac i Zavoda za Javno zdravlje Leskovac.