Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U nedelju se održavaju izbori za članove Saveta Mesnih zajednica u opštini Lebane

U nedelju 12. decembra u vremenu od 7 do 20 časova biće održani izbori za članove Saveta svih Mesnih zajednica na teritoriji opštine Lebane, koji su raspisani na sednici Skupštine opštine Lebane 4. novembra ove godine.

Pravo glasa imaju svi punoletni građani upisani u birački spisak i glasaće na biračkom mestu u svojoj mesnoj zajednici tj. u mestu svog prebivališta.

Pravo glasa imaju svi punoletni građani upisani u birački spisak i glasaće na biračkom mestu u svojoj mesnoj zajednici tj. u mestu svog prebivališta.

„Novina je sam postupak izbora članova saveta MZ, za koje će glasati svi punoletni građani opštine Lebane, a koji će ih predstavljati u naredne 4 godine. Zajedno sa predstavnicima MZ rukovodstvo opštine Lebane će razmatrati o svim problemima i planovima“.

Predsednik SO Lebane Boban Pejić, pozvao je sve građane da iskoriste svoje biračko pravo i da u što većem broju izađu na izbore za članove saveta mesnih zajednica u nedelju 12. 12. 2021. godine.

Zlatko Nedeljković, predsednik opštinske Izborne komisije rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će se izbori održati u 32 mesne zajednice, tajnim glasanjem i to na 36 biračkih mesta, a u samom Lebanu na pet biračka mesta i to: Osnovni sud, Dom kulture, sedište Javnog preduzeća Lebane, u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” i u Gimnaziji.

U skladu sa Rokovnikom za vršenje izbornih radnji prijavljeni su kandidati za sve mesne zajednice, a takođe su imenovane i biračke komisije koje su mogle da predlažu odborničke grupe u Skupštini opštine Lebane.

infocentarjug.rs

 

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. Postovani,
    Lepo je sto pozivate punoletne gradjane da izadju u sto vecem broju na glasanje.
    Ali pitacu vas samo jedno ,
    1.Dali se osecate odgovorni sto VODU za pice ti vasi gradjani nemaju skoro ce biti mesec dana.

Komentarisanje je zatvoreno.