Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

U nedelju šetnja Radan planinom

Budući planinari i ljubitelji prirode PBK “Zmaj sa Radana“ peti put po redu organizujje akciju „Naša budućnost“, u nedelju, 3.juna. Cilj ove edukativne šetnje na Radan planini je promovisanje planinarenja, očuvanja životne sredine i upoznavanja sa prirodom.
Kako saopštavaju iz PBK „Zmaj sa Radan“, prevoz je obezbeđen za zainteresovane učesnike ove akcije i to po jedan mini bus iz Lebana i Bojnika, koji kreću u 8 časova.
„Vaše mame i tate treba da vas prijave do 1. juna do 13časova. Za one koji dolaze svojim prevozom okupljanje je na platou ispred Doma na Radanu u 09.00 časova. Polazak na stazu je u 09.15 časova. Ukupno vreme našeg druženja biće oko 2,5 sata.“ navodi se u saopštenju.
PBK “Zmaj sa Radana“ organizuje vodiče za “Stazi Zdravlja“ koji će se potruditi da učesnicima akcije ulepšaju ovu šetnju na kojoj će se deca upoznati sa lepotama planine Radan i ujedno uživati u čistoj i i zdravoj okolini. Predviđene su i kratke edukacije na više lokacija na stazi.  Za najmlađe učesnike naš klub obezbeđuje marendu, a svi oni koji poseduju majice kluba, poželjno je da ih obuku, zbog fotografisanja.
Učešće na ovoj manifestaciji je na sopstvenu odgovornost uz obavezno prisustvo jednog roditelja. Na stazi je neophodno pridržavati se uputstava vodiča, a svi učesnici moraju imati odgovarajuću obuću i odeću i opremu za kretanje u letnjim uslovima. Vode za piće ima u Domu na Radanu.
Osobe za kontakt:
Svi koji zainteresovani da uživaju u lepotama radan planine mogu se prijaviti na telefone.
Za Bojnik
– Ivica Aranđelović, tel. 063/10-998-30
– Saša Dajević, tel: 065/87-81-321,
Za Lebane
– Igor Radović 060/160-79-75
– Žaklina Mitrović Zdravković 069/130-69-89