Hronika Jug Srbije Niš Vesti

U Nišu u subotu dan žalosti

Pet osoba je poginulo, a 26 je povređeno u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu bez rampe u Donjem Međurovu kod Niša. Autobus je prevozio decu u srednju školu. Od siline udarca voz je prepolovio autobus. Povređeni su zbrinuti u Kliničkom centru u Nišu. Lekari se bore za život dvoje mladih od 16 godina koji imaju vrlo teške povrede, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Direktor policije Vladimir Rebić kaže da je do nesreće najverovatnije došlo zbog propusta vozača autobusa, prenosi RTS.

Nesreća se dogodila oko 7.30, kada je putnički voz koji je u 7.14 krenuo iz železničke stanice Niš za Prokuplje pri izlasku iz železničke stanice Međurovo udario u putnički autobus.

SNIMAK RTS-a

Povodom tragedije koja se dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, u kojoj su izgubljeni ljudski životi, a više lica povređeno, Gradsko veće Grada Niša izražava saučešće porodicama stradalih. Na vanrednoj sednici Gradskog veća doneta je odluka da se 22. decembar 2019. godine proglasi Danom žalosti na teritoriji Grada Niša.

U ovom teškom trenutku, kada je nažalost došlo do saobraćajne nezgode tragičnih razmera, Grad Niš će pružiti svu neophodnu pomoć porodicama nastradalih i povređenih, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelni