Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U okviru manifestacije Muzeji za 10 u Lebanu otvorena izložba „Papir govori“

U okviru manifestacije Muzeji za 10, u Domu kulture „Radan“ u Lebanu otvorena je izložba „Papir govori“ autora Nebojše Dimitrijevića.

 

Otvaranju izložbe na kojoj je izložen novac Srbije i Jugoslavije od 1887 – 1996 prisustvovao je predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, koji se tom prilikom zahvalio direktoru leskovačkog Muzeja koji je autor ove izložbe i dodao:

„Ova manifestacija se održava osmi put u Srbiji u preko 60 gradova i opština na preko 180 lokacija i drago mi je da je jedna od lokacija i Dom kulture u Lebanu. Ovo je samo jedna u nizu izložba koje će organizovati Muzej u Leskovcu ovde kod nas, a nadamo se da će naredna biti vezana za Caričin grad“.

 

Autor izložbe Dimitrijević zahvalio se svima na velikoj posećenosti, kao i lokalnoj samoupravi i Domu kulture na organizaciji ovog događaja:

„Ovo je prvi korak u našoj budućoj saradnji što mi je zadovoljstvo, već spremamo narednu promociju za opštinu Lebane. O ovoj postavci bih rekao da je novac kao istorijska čitanka, on je simbol državnosti. Na osnovu njega može se videti kakva je bila naša država kroz vreme, koji su bili prioriteti i mogu se pratiti društvene, ekonomske, kulturne i estetske promene u državi“, rekao je Nebojša Dimitrijević.

Svi sugrađani ovu izložbu mogu pogledati do petka 20. maja – ulaz je slobodan.

Opširnije u video prilogu