Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane

U okviru projekta „Fer početak u životu” u Lebanu obeležen Dan tolerancije

U okviru projekta „Fer početak u životu” u Lebanu je danas obeležen Dan tolerancije. Na tri lokacije, u tri osnovne škole, u ukupno 5 grupa održane su  aktivnosti usmerene ka podsticanju tolerancije. Učešće u projektu su uzela deca srpske i romske nacionalnosti.

Opština je iz sredstava projekta obezbedila opremu, didaktički i potrošni materijal za ove aktivnosti. Takođe, sva deca učesnici dobila su  po majcu sa promotivnom porukom, obrok i slatkiš.  Izvorno, predviđeno je da aktivnost zajedno obeleži  100 mališana prvog razreda i predškolskog uzrasta, ali  se zbog epidemiološke situacije, odustalo od toga. U  osnovnoj školi „Radoje Domanović“ u Bošnjacu, održano je predstavljanje likovnih i umetničkih radova učenika 1. razreda na temu – tolerancija.

Osnovna škola „Radovan Kovačević – Maksim” organizovala je kviz znanja učenika prvog razreda na temu tolerancije, a predškolska grupa održala je vema maštovit maskenbal, Osnovna škola „Vuk Karadžić“ pridružila se ovoj manifestaciji tako što se predškolska grupa predstavila plesnom tačkom, a prvaci su priredili i male sportske igre.

O važnosti tolerancije naročito kod najmlađih govorio je Nenad Jovanović iz Odseka za upravljanje projektima opštine Lebane. On je naglasio da je ova manifestacija postala tradicionalna i da ima veliki značaj za uključivanje sve dece u nastavno obrazovni rad. Deci je pružena i podrška u aktivnostima jer su obezbeđeni i pokloni, kao i sportski rekviziti i materijal za organizovanje manifestacja. Projekat ”Fer početak u životu” realizuju Opština Lebane i partneri na projektu su  – Udruženje građana ”Arka” i Dečji vrtić ”Dečja radost” iz Lebana. Donator je Evropska unija, a Ugovorni autoritet i telo koje sprovodi program je Stalna konferencija gradova i opština. Vrednost projekta je 55.105 Evra.

U Lebanu projektom „Fer početak u životu“ obeležen Dan tolerancije – Predškolska grupa u OŠ Radovan Kovačević održala maskenbal

Projekat je usmeren ka unapređenju obrazovanja, vaspitanja i zdravlja romske dece do 7 godina.

Projektom „Fer početak u životu“ obeležen Dan tolerancije –  OŠ Vuk Karadžić, predškolska grupa predstavila se plesnom tačkom
PUT TOLERANCIJE
     
     
Info centar juga