Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti Vlasotince

U okviru završnog dana obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti u Vlasotincu podeljene nagrade najboljim i najaktivnijim učesnicima

U okviru završnog dana obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti u Vlasotincu, podeljene su nagrade najboljim i najaktivnijim učesnicima, a na platou ispred zgrade opštine održane su simulacije pomoći povređenim pešacima i biciklistima. Prethodnih sedam dana svoj doprinos obeležavanju nedelje mobilnosti dale su organizacije, institucije i udruženja sa područja vlasotinačke opštine.

„Prošle godine opština Vlasotince je po prvi put obeležila Svetski dan bez automobila, a ove godine smo obeležili čitavu nedelju mobilnosti, koja slavi 20 godina postojanja. Sportske aktivnosti i promovisanje zdravih stilova života bili su sastavni deo svih aktivnosti. Čovečanstvo je napredovalo tehnološki napredovalo, ali ostaje činjenica da moramo da menjamo svoje navike, da budemo odgovorni prema vodi, vazduhu, zemljištu“ – rekla je je opštinski većnik zadužen za očuvanje životne sredine Žaklina Stefanović.

Ona je dodala da je lokalna samouprava uradila dosta na polju zaštite životne sredine, a da će se potruditi da pomoću novih planskih dokumenata i realizacije novih projekata Vlasotince bude zelenije, bezbednije i uređenije. Očuvanju životne sredine na svoj način, nešto ranije. doprineli su i zaposleni u vlasotinačkom pogonu Grunera. NJihovo rukovodstvo poklonilo je 10 bicikala najboljim radnicima.

„To smo učinili sa željom da nagradimo njihov trud, rad i posvećenost firmi, a i da doprinesemo zaštiti životne sredine. Kako brinemo o svojim zaposlenima, tako brinemo i o okruženju u kome poslujemo. Namera nam je da i ubuduće na ovaj, kao i na mnoge druge načine, utičemo na naše građane da brinu o zaštiti životne sredine jer ćemo tako ostaviti nešto i budućim generacijama“ – rekao je jedan od direktora kompanije Gruner u Vlasotincu Vladica Stanković.

U pogonu Grunera radi oko 740 zaposlenih, a već više od 13 godina ova fabrika predstavlja primer društveno odgovorne kompanije u Vlasotincu i okolini.

 

infocentarjug.rs