Društvo Jablanički okrug Lebane Vesti

U organizaciji Centra za socijalni rad u Lebanu održan okrugli sto na temu sprečavanja nasilja u porodici

U cilju jačanja kompetencija zaposlenih u centrima za socijalni rad, juče je u vizitorskom centru „Teodora“, održan okrugli sto na temu sprečavanja nasilja u porodici u organizaciji Centra za socijalni rad u Lebanu.

Stručni sastanak je deo procesa supervizije koja se sprovodi u centrima za socijalni rad kao podrška u radu stručnim radnicima u cilju povećanja kvaliteta rada, adekvatnog uspostavljanja organizacije rada i postizanja boljeg kvaliteta usluga. Okrugli sto je održan za supervizore iz osamnaest opština južne Srbije u prisustvu predstvnika Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Tokom višečasovnog rada razmenjena su iskustva stručnih radnika u radu sa žrtvama i počiniocima nasilja u porodici. Od primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, a imajući u vidu rapidno povećanje prijava i tragedija koje su se dogodile, radi se kontinuirano na obučavanju i unapređenju znanja stručnjaka koji direktno rade sa ovom kategorijom stanovništva.

Tokom prošle godine na teritoriji opštine Lebane evidentirano su 132 prijave za nasilje u porodici, a u ovoj godini oko 50 prijava.

 

(Info centar juga)