Bela Palanka Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Kuršumlija Lebane Leskovac Medveđa Srbija Toplički okrug Vesti

U organizaciji kluba “4×4 Justinijana Prima” održana 14. Džipijada, od Caričinog Grada, preko Radana, do Prolom Banje

U organizaciji kluba “4×4 Justinijana Prima”, a uz podršku Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug, Grad Leskovac i opštinu Lebane, u subotu 07. septembra održana 14. Džipijada, od Caričinog Grada, preko Radana, do Prolom Banje. Ova Džipijada, sa četrdesetak učesnika, imala je za cilj promociju izgradnje puta preko Radan planine koji će spojiti Toplički i Jablanički okrug, kao i Prolom, Lukovsku i Kuršumlijsku banju s jedne i Sijarinsku s druge strane.

Izgradnja puta preko Radan planine koji će spojiti šest opština Topličkog i Jablaničkog okruga prioritetni je projekat koji će znatno poboljšati turističku ponudu ovog kraja. Prva etapa podrazumeva asfaltiranje od Prolom banje do Begovića groba, čuvenog junaka Jablanice i Toplice.

   

Po rečima predsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića izgradnjom ovog puta, čiji su radovi u toku, svi „turistički biseri“ ovog dela Srbije biće infrastrukturno povezani a vreme putovanja tri puta kraće, što je ujedno i velika šansa za razvoj seoskog turizma.

Kako izgleda ova deonica puta i pripremni radovi,  šta su za www.infocentarjug.rs rekli Goran Jović, predsednik kluba “4×4 Justinijana Prima” i prvi čovek Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović možete pogledati u video prilogu.

infocentarjug.rs