Društvo Leskovac Srbija Vesti

U OŠ „Radoje Domanović u Manojlovcu uređen sportski teren

Završene radove na sanaciji sportskog terena u okviru Osnovne škole Radoje Domanović u Manojlovcu danas je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima. Dva miliona dinara investirano je u sanaciju terena.

„Škola Radoje Domanović, koju sa 6 izdvojenih odeljenja pohađa preko 600 učenika, ima dugu tradiciju. U toku tekuće godine se navršava 145 godina postojanja, kroz nju je prošlo mnogo učenika iz čitavog manojlovačkog kraja. Juče je škola u Turekovcu proslavila 150 godina postojanja, ovoj se navršava 145, to pokazuje dugu tradiciju obrazovnog sistema u gradu i u zemlji. Zato preko milijardu dinara izdvajamo za oblast obrazovanja. Sa ciljem da učenici i radnici imaju mnogo bolje uslove promenjena je stolarija, uvedeno parno grejanje, uređen deo dvorišta i do sada je uloženo 12,8 miliona dinara. Investicija koja predstoji i koja će zaokružiti priču ulaganja u ovaj objekat je uređenje fasade i popravka krova. Radovi bi trebali da započnu u narednih sedam do deset dana i vredni su 7,8 miliona dinara“, kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove, Goran Grozdanović, zahvalio se gradonačelniku na poseti i na svesrdnoj podršci koju imaju od njega, što je prepoznata potreba učenika da se bave sportom i na izdvojenom novcu za teren, ali i sve ostale investicije.