Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

U osnovno školi „Vuk Karadžić“ u Lebanu uspešno započeta realizacija pilot projekta Ministarstva prosvete „Jednosmenski rad u osnovnim školama“

U osnovno školi „Vuk Karadžić“ u Lebanu uspešno započeta realizacija pilot projekta Ministarstva prosvete „Jednosmenski rad u osnovnim školama“. Projekat se smatra prioritetom u radu Školskih uprava i svoju strategiju će razvijati do 2030.godine.

Prednosti koje donosi ovakva vrsta projekta su brojne, kako za decu, tako i za roditelje i prosvetne radnike. Učenici imaju mogućnost da se priključe vannastavnim aktivnostima kojih nema na redovnoj nastavi, okrenu preduzetništvu i razvijanju veština i kompetencija, dok će školske kuhinje pripremati kuvana jela za sve prisutne.

U školi „Vuk Karadžić“ učešće u projektu uzelo je preko 100 učenika raspoređenih u grupe: Zdravi stilovi odrastanja; Internacionalni dan; Od ideje do proizvoda; Informatika i računarstvo.


Nastavu izvode učitelji i predmetni nastavnici zaposleni u školi, a dramske i čitalačke radionice, oživaljavanje narodne tradicije, virtuelne šetnje kroz zemlje i vekove, saradnja sa roditeljima, primenjena grafika, dizajn tekstila, proizvodnja sapuna, izrada računarskih programa, veb-dizajn, reciklaža elektronskog otpada, samo su neke od aktivnosti koje će se izvoditi u školi.

Na inicijativu Ministarstva prosvete, a uz podršku opštinskog rukovodstva Opštine Lebane, obezbeđeni su svi neophodni uslovi za uspešnu realizaciju projekta, poručuju iz ove škole.

(Info centar juga)