Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Pečenjevcu održan Festival kratkog filma

Danas je treći put, uoči Svetskog dana životne sredine, održan Festival kratkog filma u Domu kulture u Pečenjevcu.

Na Festivalu su učestvovali učenici 9 leskovačkih osnovnih škola. Prema odluci žirija prva tri mesta zauzeli su učenici iz OŠ „Trajko Stamenković“ koja je zauzela prvo mesto, zatim drugo OŠ „Desanka Maksimović“ iz Grdelice i treće OŠ „Vasa Pelagić“.

Član Gradskog veća Dragoljub Đorđević obratio se rekavši:

„Snimci zabeleženi „okom kamera“ ove divne dece nas podsećaju koliko je malo napora potrebno ne bi li jedni drugima ukazali na značaj borbe za čistu zdravu životnu sredinu. Stoga će svi oni poneti zaslužene nagrade, a ja u ime Grada i uoči Svetskog dana zaštite životne sredine upućujem srdačne čestitke učesnicima konkursa kratkometražnih filmova u organizaciji Doma kulture u Pečenjevcu. Iskreno se nadam da ćemo i u budućnosti imati prilike da prisustvujemo ovakvim i sličnim događajima, koji svakako na jedan simboličan, ali upečatljiv način ukazuju na potrebu očuvanja životne sredine“, – i dodao da je i sam bio gost u Domu kulture kada je bio deo likovne kolonije „Na krilima mašte“ u školskim danima.

Slađan Đikić, šef Odeljenja za zaštitu životne sredine, pohvalio je zainteresovanost učenika leskovačkih škola za ovu oblast i podelio nagrade svim učesnicima.

Direktor Doma kulture „Tihomir Rakić-Veljko“ Miroslav Stanojević istakao je da je na adresu ove ustanove stigao veliki broj video materijala i zahvalio se svim učenicima i njihovim nastavnicima koji su učestvovali u projektu, kao i gradonačelniku Cvetanoviću na svesrdnoj podršci.

Nikolina Milosavljević, učenica pobedničke škole „Trajko Stamenković“ zahvalila se na nagradi i dodala da su veliki trud uložili u pripremanje filma, da joj je drago što se isplatio.

infocentarjug.rs