Lebane Vesti

U ponedeljak BESPLATNA predstava Kovači u lebanskom Domu kulture

U Domu kulture Radan sutra od 19h, svi zainteresovani imaće priliku da pogledaju predstavu Kovači.

Ova drama, napisana davne 1991. nije izgubila na značaju, te se njenim scenskim izvođenjem ne bi narušila jedna od principijelnih odrednica savremenog domaćeg repertoara – a to je aktuelnost.
Bez konvencionalnih i banalnih dramskih stereotipa , ova drama na umetnički tačan i verodostojan način otvara i pokreće pitanja lapidarno sažeta u ”Ko je ko, šta je šta, šta je čije, čiji je ko, ko je čiji“.  Kovači su drama kultivisanog izraza, puna nezlobive ironije koja katkad prelazi u sarkazam, drama koja govori o jednom krvavom problemu smeštenom u, čini se, večitom algoritmu istorijske zbilje ovog tla, iz perspektive pomalo rezigniranog mudraca.

U glavnim ulogama su nasi proslavljeni glumci Bane Vidaković i Milenko Pavlov.

“Ulaz na ovu predstavu je besplatan i pozvao bih sve sugrađane da dođu i odgledaju dramu Kovači. Takođe bih najavio da će cele naredne nedelje biti događaja u Domu kulture” kazao je direktor  Doma kulture Marko Todorović za ICJ.

Lebančani će u toku nedelje moći da pogledaju najnovije filmove , izložbu Gustava Klimta, a najmlađi predstavu pozorišta Puž, Cvrčak i mrav sa Brankom Kockicom.

 

Dragana Bajević Milošević