Jug Srbije Leskovac Vesti

U ponedeljak počinje "Roštiljijada"

Leskovačka „Roštiljijada“, 27.po redu održaće se od 29. avgusta do 4. septembra, najavljeno je danas na konferenciji u Turističkoj organizaciji Leskovac.

Leskovac – „Promocija ove privredno-turističke manifstacije održana je u Makedoniji, Bugarskoj, Novom Sadu, Beogradu i po prvi put u Guči“ – rekla je PR TOL-a Tina Stojanović i dodala da će Rostiljijadu u ponedeljak 29. avgusta otvoriti gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, nakon čega će uslediti vatromet i koncert Nede Ukraden.

Tina

Manifestaciju ce pratiti takmičenja ugostiteljskih radnika i učenika ugostiteljskih škola u pravljenju najboljih specijaliteta sa roštilja kao i takmičenje u pravljenju najveće pljeskavice na svetu koje ce biti održano u četvrtak 1. septembra sa pocetkom od 18:30, gde se očekuje obaranje prošlogodišnjeg rekorda kada je napravljena pljeskavica od 59 kilograma. U petak se održava takmičenje u pripremi najveće pljeskavice iz ruke, gde se takođe očekuje obaranje prošlogodišnjeg rekorda od 3.100 kg.
Na ovogodišnjoj ‘Roštiljijadi’ biće oko 30 štandova sa specijalitetima roštilja. Za održavanje ove manifestacije Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo je 4 miliona dinara.