COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Srbija Vesti

U prostorijama PKS – RPK Leskovac danas dodeljena priznanja privrednicima Jablaničkog okruga

Kako je ovim povodom kazao direktor Regionalne privredne komore u Leskovcu Goran Jović zbog mera donetih usled pandemije virusa kovid-19 tradicionalno uručenje nagrada je pomereno i razdvojeno posebno za Jablanički i Pčinjski okrug.
Goran Jović istakao je da je teška godina iza nas i da se Jablanički i Pčinjski okruzi na samom početku ove godine suočavaju sa poplavama koje izazivaju veliku materijalnu štetu. Za tu svrhu Privredna komora Srbije izdvojila je deset miliona dinara pomoći ugroženom stanovništvu na jugu Srbije.
Jović je naglasio da je po broju odsutnih privrednika i radnika za vreme poslednjeg talasa virusa korona, koji se kretao od 4 do 5 procenata ovaj broj pao sada na 1 procenat i da je to činjenica koja ohrabruje. Jović je naglasio da je celokupna privreda opstala najviše zahvaljujući blagovremenoj finansijskoj injekciji Vlade Srbije koja je blagovremeno delovala.
Nagrade Regionalne privredne komore za 2020. dobili su : Kompanija Autostop interiors doo Leskovac– za poslovni uspeh u 2020.godini, AMD Živkov mlin Bošnjace – za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2020. APTIV Contract services doo Leskovac– za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2020.
Dodeljene su i jubilarne nagrade koje su pripale JKP Toplana Leskovac – povodm 30 godina poslovanja i firmi Fungo-jug doo Leskovac – takođe povodom tri decenije uspešnog rada.
infocentarjug.rs