Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

U Radonjici održana peta manifestacija Dani višnje

Kao i prethodnih godina na manifestaciji se okupio veliki broj proizvođača ovog voća. Na početku, svi zainteresovani poljoprivrednici imali su priliku da čuju predavanja Poljoprivredne stručne službe, nakon čega je je započet kulturno umetnički program.

U ime stanovnika MZ “Radonjica“, obratio se Goran Ristić, zahvalio se svima što su se okupili u velikom broju i kazao: „Naša Radonjica, kao istaknuti proizvođač višanja dobila je priliku da drugu godinu za redom organizuje ovu manifestaciju, zato se nadamo da ćemo opravdati dato nam poverenje i ponovo biti domaćini Dana višnje“.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović podržao je i ovu manifestaciju. Svim prisutnima poželeo je dobar plasman i puno uspeha u daljem radu i istakao:

Leskovac je podneblje pogodno za uzgoj različitih vrsta voća i ponosni smo na to što se površine pod zasadima šire. Ohrabruje činjenica da je sve više mladih koji u uzgoju i skladištenju voća vide mogućnost da zarade i stvore porodični biznis. Ovom prilikom bih se zahvalio onima koji ostaju na selu i koji svojim marljivim, predanim radom čine da selo živi. Jer, samo ukoliko ne zanemarimo značaj ljudi na selu, sve dok cenimo njihov rad, samo ukoliko selo živi, živeće i Srbija. Poljoprivreda predstavlja razvojnu šansu, kako Leskovca, tako i čitave Srbije, i to nikada ne treba izgubiti iz vida. Zato će Grad Leskovac i u budućnosti težiti da obezbedi sredstva za poljoprivredne proizvođače, a za te namene smo ove godine izdvojili 85 miliona dinara, sa tendencijom da sledeće godine ta izdvajanja budu do 100 miliona dinara.“

Na ovogodišnjim Danima višnje organizovano je takmičenje u brzom čišćenju višanja i podeljene nagrade za najbolju i najlepšu višnju. Nagrade je uručio gradonačelnik Cvetanović.

Okupljene je zabavljao KUD Abrašević.

 

(Grad Leskovac)