Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U Sijarinskoj banji počele 21. Gejzerske noći

U Sijarinskoj banji su sinoć nastupom Ere Ojdanića svečano otvorene 21. po redu Gejzerske noći, jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u opštini Medveđa.

Na samom početku programa Ljubiša Ristić, direktor Turističke organizacije opštine Medveđa pozdravio je prisutne goste, poželeo im ugodan boravak i istakao značaj održavanja ove turističke manifestacije. „Sada već davne 1998. godine održana je prva mqanifestacija Gejzerske noći. Motiv održavanja ove manifestacije je uvek isti, a to je proširenje turističke ponude banje i promocija turističkih potencijala Sijarinske banje.“ kazao je Ristić.

On je posebno istakao Gejzer kao jedinstveni prirodni fenomen u ovom delu Evrope koji je okružen kompleksom bazena, što čini savršen prostor za odmor i rekreaciju.

Manifestaciju je otvorio Goran Ivanović, zamenik predsednika opštine Medveđa, koji je preneo izvinjenje Nebojše Arsića predsednika opštine Medveđa što nije mogao da  prisustvuje samom otvaranju. Ivanović je podsetio da je značaj održavanja ove manifestacije veoma bitno i kazao da je ova manifestacija podržana i od ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Predsednik opštine Medveđa pridružio se u gostima u Sijarinskoj banji pred kraj prve večeri Gejzerskih noći.

„Izvinjavam što nisam prisustvovao smaom otvaranju manifestacije, ali sada želim da vas sve pozdravim i poželim ugodan boravak i lep provod u našoj banji. Dve decenije trajanja ove manifestacije opravdava njeno postojanje i mi ćemo se truditi da uvek gostima obezbedimo što kvalitetnije sadržaje kako bi zadržali a i animirali one koji nisu posetili banji da to učine“ rekao je Arsić gostima u restoranu Snežnik u Sijarinskoj banji.

  

Tokom večeri brojne goste je zabavljao je popularni pevač narodne muzike Andrija Era Ojdanić koji je svojim dobro poznatim hitovima podigao publiku na noge i opravdao izbor organizatora. U video prilogu pogledajte šta je Era pre samog početka nastupa rekao za portal Info centar juga.

U pauzi zabvnog dela programa održana je modna revija venčanica u organizaciji „Hair style academy – Nesha“ iz Leskovca. Pobednici na modnoj reviji, nagradu je uručio zamenik predsednika opštine, Goran Ivanović.

   

   

   

   

Organizatori  tradicionalne menifestacije su Turistička organizacija opštine Medveđa i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinska banje, manifestaciju su podržali Skupština opštine Medveđa i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

(ICJ)