Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Region Srbija Vesti

U sklopu prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija, koju sprovodi NALED, opštinu Lebane posetili privrednici iz Severne Makedonije

U sklopu prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija, koju sprovodi NALED i finansira Evropska Unija, opštinu Lebane posetili privrednici iz Severne Makedonije. Tim povodom predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović sastao se sa Ivanom Gorgievskom predsednicom saveta opštine Kumanovo, predsednikom Zanatske komore Argonom Fazliu, direktorkom Zanatske komore Kumanovo Jelenom Spasovom, Nenadom Stojanovskim i Ahmetom Jašarevskim ispred OU Kumanovo.

Na održanom sastanku je naglašeno da ovaj projekat ima za cilj da doprinese ekonomskom osnaživanju i povećanju zaposlenosti populacije iz ruralnih sredina sa akcentom na mlade i žene. Ovo je prioritet i opštine Lebane posebno ako se uzme u obzir migracija stanovništva a posebno omladine iz sela. Ovim projektom opština Lebane će uz pomoć partnera obezbediti podršku tim mladim ljudima.

U ovom projektu sa srpske strane pored Lebana učestvuju i opštine Vlasotince i Surdulica koje su takođe domaćini u sklopu ove posete.

infocentarjug.rs